Om boken

Läsarröster

Ayn Rand

Hjälp till!

Sverige idag?

Tipsa om boken

Länkar

Kontakt


Hem

Organisationer
De två största organisationerna för främjandet av Ayn Rands filosofi är Ayn Rand Institute och The Objectivist Center. Båda har mycket läsvärda webplatser med information och länkar vidare.

Debattforum
En mycket dynamisk och intressant diskussionssida är Solo där kortare essäer publiceras varje dag, ofta av spännande personer som Barbara Branden, Tibor R. Machan eller Chris Sciabarra.

Filmer om Ayn Rand
Det finns två filmer om Ayn Rands liv, dels A Sense of Life en dokumentär om Ayn Rand från 1998 och dels The Passion Of Ayn Rand, en spelfilm från 1999 baserad på Barbara Brandens bok med samma namn. För övrigt en mycket läsvärd bok som du kan läsa mer om här.

Två av Ayn Rands böcker har filmatiserats; The Fountainhead som filmatiserades 1949 med Gary Cooper och Patricia Neal i huvudrollerna. Under andra världskriget i Italien spelades dessutom We The Living in utan Ayn Rands vetskap. Den var länge bortglömd, men har senare redigerats om och finns nu tillgänglig på video (dock bara i amerikanskt format).

Och Världen Skälvde har inte filmatiserats, men uppgifter om att en inspelning ska vara på gång har cirkulerat i många år, till exempel här.

Alla filmer finns att beställa på nätet, till exempel från www.amazon.com.

Fler böcker av Ayn Rand
Förutom de mest kända böckerna Atlas Shrugged och The Fountainhead finns ett antal andra läsvärda böcker, såväl fack- som skönlitteratur. En bra sammanställning finns här.

Guide till Ayn Rands New York
Ska du till New York? Kontakta i så fall Frederick Cookinham som ordnar privata guider på Manhattan och berättar om platser, arkitektur och händelser som anknyter till Ayn Rands liv och litteratur.